Βασιλική Πλεξιδα. Συγκλονίζει η μοναδική επιζήσασα από την πτώση του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο. Η Παναγία με πήρε στην αγκαλιά της και με έσωσε.

0E93EC05-50EB-43ED-92A3-9371B043A99C.jpegΟ πόνος βουβός για τους συγγενείς των τεσσάρων αξιωματικών, που βρέθηκαν στο σημείο όπου οι δικοί τους άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή εν ώρα καθήκοντος.

Άναψαν ένα κερί στη μνήμη τους, άφησαν λίγα λουλούδια στο μνημείο που στήθηκε για να θυμίζει την τραγωδία που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και είχε βυθίσει στο πένθος τις ένοπλες δυνάμεις μας. Και η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε παρουσία και του Αρχηγού ΓΕΣ αλλά και κατοίκων του χωριού.

Ήταν 19 Απριλίου του 2017 όταν το μοιραίο Χιούι συνετρίβη στην περιοχή λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών. Πετούσε σε χαμηλό ύψος, η ουρά του ελικοπτέρου χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και το κακό δεν άργησε να συμβεί…

Εκεί ήταν και η Βασιλική Πλεξίδα, η αρχιλοχίας που επίσης επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο και σώθηκε από θαύμα, όπως η ίδια λέει, όταν εκτινάχτηκε μαζί με το κάθισμα της λίγο πριν τη συντριβή και έτσι γλίτωσε από το θάνατο.

Συγκλονίζει κάθε φορά που αναφέρεται στις στιγμές που βίωσε κι ευχαριστεί για ακόμη μια φορά την Παναγία, που την πήρε στην αγκαλιά της, όπως υποστηρίζει.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s